Kunstenaar ontwerpt met de steun van Stad Leuven en de provincie lampen van gerecycleerde fietsonderdelen van VELO

14 november 2023 | 12u21 | Gepost door annpeeters
lampen
​De ‘Curve’ lamp is niet zomaar een lamp. Ze wordt gemaakt van gerecycleerde fietsonderdelen, ingezameld, geselecteerd en geassembleerd door het Leuvense sociale-economiebedrijf VELO.

​“Circulariteit zit in ons DNA, al van bij de start nu bijna 30 jaar geleden”, zegt Jos Vandikkelen, directeur bij VELO vzw. “Daarom dat we steeds op zoek zijn naar toepassingen voor restproducten. Of het nu gaat om rubber, aluminium of ijzer: het maakt niet uit. Maar, een nieuw product lanceren vraagt heel specifieke deskundigheid, zowel naar esthetiek als naar marktsetting als aanpak van de verkoop. De partners in dit project hebben hun rol waargemaakt. Nu kunnen wij aan de slag.”

Het ontwerp is van de hand van Sep Verboom van LIVABLE platform en ‘Designer of the Year’ door Biennale Interieur van 2020. ​
​​
​Ontwerper en producent werden samengebracht door Volmaakt, een organisatie die sociale makers en ontwerpers koppelt om designproducten te ontwikkelen én in de markt te zetten. ​​Omwille van deze innovatieve samenwerking tussen designers en sociale-economiebedrijven en de stimulans die hun producten geven aan de circulaire transitie kregen ze steun van de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven.

Stevig prijskaartje

De 5 variaties van de lamp worden verkocht via de webshop van People Made. Je betaalt 370 euro voor een enkele lamp en 670 euro voor een dubbele lamp.

Lees meer over