De Kringwinkel Hageland opent Kringwinkel ‘PLUS’ in Landen

16 juni 2021 | 17u50 | Gepost door redactie
De voorstelling van het Kringloop project
Begin september opent De Kringwinkel “PLUS” in Landen. De Kringwinkel “PLUS” is een circulair belevingscentrum. Je vindt het nieuwe concept in loods F op het Domein ’t Park aan de Hannuitsesteenweg. Iedereen zal er minstens tot 30 april 2022 terecht kunnen om de leukste tweedehands spulletjes op de kop te tikken, om herbruikbare goederen te schenken en nog heel wat andere circulaire momenten te beleven. Het project werd voorgesteld in loods F.

“De Kringwinkel Hageland speelt al even met het idee om een vierde Kringwinkel te openen” zegt directeur De Kringwinkel Hageland Paul Stessens. “We merken een stijging van het aangeboden herbruikbare gerief. Als we alle spullen voldoende kansen op een tweede leven willen geven, is het noodzakelijk om ook onze winkelruimte uit te breiden. Deze extra ruimte vinden we nu in Landen.”

Makkelijk bereikbaar

“De stad Landen zelf is ook al even vragende partij om samen met anderen een project rond tewerkstelling en milieu op poten te zetten” gaat Schepen stad Landen Eddy Vandenbosch verder. “De stadsdiensten gingen mee op zoek naar een geschikt pand, zo kwamen we uiteindelijk op Domein ’t Park terecht. Hier ontstond het idee om een circulair belevingscentrum te openen. De Kringwinkel “PLUS” zal de eerste bewoner zijn.”

“De pop-up Kringwinkel zal maar liefst 1140 m² groot zijn en is net zoals onze andere winkels van maandag tot vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur open” vertelt teamleider De Kringwinkel Hageland Liesbeth Vanderloock. “Domein ‘t Park is ook makkelijk bereikbaar. Dit zowel met het openbaar vervoer als met de fiets of te voet als met de auto. Ideaal dus voor toekomstige kopers en gevers, maar ook voor onze medewerkers. Want dankzij deze pop-up zullen we lokaal nog meer tewerkstelling en opleiding kunnen bieden aan personen met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt.”  

Belevingscentrum

“Deze pop-up wordt ook een Kringwinkel “PLUS”, het is méér dan een Kringwinkel alleen” vult Liesbeth verder aan. “Bedoeling is om loods F uit te bouwen tot een circulair belevingscentrum waar ook andere met goede ideeën rond het herwinnen van grondstoffen en talenten, zoals repair café, workshop, atelier, labo, …welkom zijn. De Kringwinkel “PLUS” moet een plaats worden waar we elkaar rond mens en milieu kunnen inspireren, waar iedereen kan leren van elkaar. Voor de inrichting van locatie gaan we ook voornamelijk proberen werken met gerecycleerde materialen en materialen die perfect terug grondstof kunnen worden na gebruik. Architectenbureau AST77 uit Tienen begeleidt het Kringwinkel “PLUS” project inhoudelijk en conceptueel.”

“De Kringwinkel Hageland bestaat 25 jaar in 2021” besluit Paul . “Deze Kringwinkel “PLUS” in een jubileumjaar te kunnen realiseren is prachtig. Dit project geeft namelijk perfect weer waar De Kringwinkel Hageland in de toekomst voor wilt staan op vlak van mens en milieu. We plannen nu om op 1 september om 10 uur te openen dus iedereen vanaf dan welkom in De Kringwinkel PLUS ”

Info: www.kringwinkelhageland.be.

Lees meer over