Bezwaren tegen aanvraag tankstation in Walshoutem

Bosje moet verdwijnen
Er loopt een vergunningsaanvraag voor een tankstation met shop aan de Steenweg op Sint-Truiden 444 in Walshoutem. Dit dossier is een aanpassing van een eerste geweigerd dossier. Het openbaar onderzoekt loopt nog tot 24 april.

Het dossier voor een tankstation, waarbij ook een aanpassing werd gevraagd voor de verkeerscirculatie is toen geweigerd geweest op de gemeenteraad van Landen. Toen waren ook de oppositiepartijen N-VA, Ovld en Groen ertegen. Nu is er een nieuwe aanvraag met een wijziging: er wordt geen aanpassing van het wegtracé meer gevraagd. Een deel van een bosje aan de verkavelingsweg (foto Groen) zou gekapt worden. Ook buurtbewoners zijn niet te vinden voor het project.

Er zijn alvast twee politieke partijen tegen gekant: Groen Landen en de Referendumpartij. De motivering hiervoor is dat de afgelopen jaren et verkeer op de N80 in Walshoutem fors is toegenomen waardoor het landelijk karakter van de bebouwing in Walshoutem al sterk is beïnvloed. ‘Een nieuw en nutteloos tankstation en bijkomende verkeersgeneratie zal deze negatieve effecten alleen maar verergeren’, aldus het bericht.

Info: https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/...

Lees meer over