Pall Life Sciences Belgium breidt gebouwen uit: 157 auto’s vinden parking onder de grond

14 oktober 2022 | 16u53 | Gepost door redactie
Op dit ogenblik staan er zelfs wagens geparkeerd rond een nabijgelegen loods

Het bedrijf Pall Life Sciences in Hoegaarden, aan de Reugelstraat, opende vier jaar geleden een nieuw gebouw. Dat was de eerste fase van het nieuwe RUP. Thans heeft het bedrijf een aanvraag ingediend voor de uitvoering van de tweede fase van het RUP: het uitbreiden van bedrijfsgebouwen en de aanleg van een ondergrondse parking met twee verdiepingen. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 7 november.

Het bedrijf is gespecialiseerd in het aanleveren van processystemen en oplossingen binnen de biotech - en farmaceutische industrie, en maakt ultra zuivere en verpakkingen. Pall is al jaren één van de grootste werkgevers in de regio.

Collefabrikske

Het bedrijf heeft een hele geschiedenis achter de rug, eerst als Newform het bedrijf van vader Huynen, toen nog in Hoegaarden het ‘collefabrikske’ genoemd, omdat er kragen gemaakt werden, o.a. voor pastoors. Toen het in 1999 aan Atmi, later overgenomen door Pall verkocht werd, waren er 45 werknemers. Nu gaat men naar meer dan 700 werknemers, maar het is moeilijk bij het bedrijf precieze cijfers vast te krijgen. Vorig jaar werden er nog 100 personeelsleden bij gezocht, maar dit jaar werden dan weer 60 tijdelijke contracten geschrapt, geen vaste werknemers.

Lees verder onder de foto

De inplanting van de Pall Parking
De inplanting van de parking en het bedrijfsgebouw met links de steenweg, onderaan de Reugelstraat

Nieuwe industriehal

Het perceel is gelegen op de hoek van de gemeentewegen Klein Overlaar en Reugelstraat. De huidige aanvraag omvat het bouwen van een nieuwbouw industriehal  van 2550 M2 ten zuidwesten van de bestaande hal, met onderliggend twee ondergrondse parkeerniveaus. Daarnaast wordt er binnen de bestaande gebouwen een renovatie doorgevoerd. Rondom het perceel wordt een draadafsluiting geplaatst om het bedrijf af te schermen. De oudste gebouwen op de noordelijke hoek worden eveneens verbouwd. De oude geschilderde bakstenen gevels verdwijnen en een architecturale industriële gevel komt in de plaats.  De nieuwbouw hal wordt gebouwd ten zuidwesten van de huidige bebouwing, op een braakliggend hellende terrein.

Lees verder onder de foto

Pall Hoegaarden
Het administratieve gebouw van Pall

Ondergrondse parking

Het volledige terrein is gekenmerkt door een aanzienlijk niveauverschil tussen de weg Klein Overlaar en de westelijke kant van het perceel, tot iets meer dan 3 meter. Dit niveauverschil wordt gebruikt om onder de werkvloer van de industriële hal een ondergronds en half ondergronds parkeerniveau te realiseren. In totaal worden er 157 parkeerplaatsen onder het gebouw voorzien. Er komen ook 55 fietsparkeerplaatsen.

Op het terrein zelf worden met de werken de parkeerplaatsen uitgebreid van 141 tot 175 plaatsen. In totaal zijn er na de werken 332 parkeerplaatsen aanwezig. Door het werken in ploegenstelsel is er altijd een overschot aan parkeerplaatsen nodig, waardoor er altijd een 60-70-tal plaatsen leeg zullen staan tussen de ploegwissels door. Voor een vlotte en veilige toegang met de wagen wordt een nieuwe in-  en uitrit op het perceel gemaakt langs de kant Klein Overlaar. (CH)

Lees meer over