Kunstgrastapijt KVK Tienen lag er nog maar vier jaar

kunstgras KVK Tienen
Voor de tweede keer op amper een paar weken liepen het terrein en de installaties van KVK Tienen onder water. Bij de eerste overstroming van een aantal weken geleden kon de kunstgrasmat nog worden hersteld, maar die is nu compleet verwoest. (Foto KVK Jeugd)

KVK Tienen was al lange tijd vragende partij voor een kunstgrasveld op haar hoofdterrein. "Tienen liep achterop, terwijl we overal door kunstgrasvelden omring werden”, vertelde Peter Denruyter bij de ingebruikname in augustus 2017. “Het is ook een economische noodzaak. Vroeger konden we maar één wedstrijd om de veertien dagen op de grasmat van het Bergéstadion spelen.”

Met het kunstgras kon er continu gespeeld en getraind worden en was het gedaan met afgelaste wedstrijden. Er was ook gekozen voor de nieuwste en beste kwaliteit en er werd ook geopteerd voor kurk in plaats van rubber. De stad kwam tussen in de helft van de kosten voor de aanleg van het kunstgrasveld en supporters konden ook investeren in een obligatielening om de rest te bekostigen. Het is onwaarschijnlijk hoe het terrein er na het wegtrekken van het water nu bijligt

Heel wat mensen toonden zich bereid om een handje te komen helpen bij het opruimen, maar voorlopig kan er weinig gebeuren tot de experts van de verzekeringsmaatschappij zijn gepasseerd. Die worden zondag 18 of maandag 19 juli verwacht. Intussen wordt gezocht naar oplossingen om de trainingen elders op te starten.

Lees meer over