Nieuwjaar zingen toegestaan in Scherpenheuvel-Zichem

Nieuwjaarszangers
Goed nieuws voor de kinderen in Scherpenheuvel-Zichem. Ze kunnen dit jaar toch gaan nieuwjaarszingen. De stad baseert zich daarvoor op de richtlijnen van het Overlegcomité.

Indien de huidige corona-maatregelen niet nog meer verstrengd worden door het Overlegcomité op 22 december, is veilig nieuwjaar zingen dit jaar opnieuw mogelijk. Het lokaal bestuur van Scherpenheuvel-Zichem zal in dat geval deze traditie ook opnieuw toelaten. Er wordt wel aangeraden om afstand te houden en indien mogelijk een mondmasker te dragen  en dit vanaf de leeftijd van 6 jaar.

Gezien de coronacijfers de voorbije dagen aan het dalen zijn in het hele land en ook in onze stad, ga ik ervan uit dat volgende week de coronamaatregelen niet verder verstrengd zullen worden. We willen in deze moeilijke tijden een lichtpunt bieden aan de kinderen én de inwoners. Volgens de huidige richtlijnen kan het traditionele nieuwjaarszingen in onze stad dus opnieuw doorgaan. We vragen wel om nog steeds de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V).

Vorige jaar kondigde de stad voor het nieuwjaarszingen een coronaproof regeling aan, maar ze moest op deze beslissing terugkomen nadat de gouverneur van Antwerpen en de omliggende gemeenten het nieuwjaarszingen verboden. De kans dat men massaal naar Scherpenheuvel-Zichem zou afzakken, was te groot. Op sommige plaatsen zou het te druk kunnen worden om de coronaregels te kunnen respecteren, waardoor er niets anders op zat dan te annuleren. De stad hoopt dat dit nu niet zal gebeuren.

Drankstanden

Aan buurtcomités of verenigingen die tijdens het nieuwjaarszingen een drankstandje willen uitbaten, wordt gevraagd hiervoor een aanvraag in te dienen via het evenementenformulier van de stad (https://www.scherpenheuvel-zichem.be/evenementenloket) en dit uiterlijk op vrijdag 17 december.

Ze moeten wel aan de horeca-richtlijnen voldoen, met onder meer zittend consumeren. Uitzonderlijk stelt het lokaal bestuur hiervoor telkens 5 tafels en 20 stoelen kosteloos ter beschikking aan de organisatoren. Wie hiervan gebruik wil maken, noteert dit bij ‘Opmerkingen’ in het formulier. De organisator zorgt zelf voor het ophalen en terugbrengen van dit materiaal.

Lees meer over