Zorgpersoneel Zuidoost Hageland wordt gevaccineerd in RAC Tienen

13 januari 2021 | 10u07 | Gepost door rik.poulman@te…
RAC
In Tienen worden de gebouwen van het Rijksadministratief centrum in gereedheid gebracht als vaccinatiecentrum voor het zorgpersoneel van de regio Zuidoost Hageland. Of het centrum ook voor de hele bevolking zal worden gebruikt, wordt vrijdag beslist.

Het zorgpersoneel van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland, dat zijn de gemeenten Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, en de steden Landen, Tienen en Zoutleeuw, wordt als eerstkomende nieuwe doelgroep gevaccineerd in de lokalen van het Rijksadministratief centrum van Tienen. Die staan momenteel grotendeels leeg. Het hele complex is eigendom van Befimmo, een vastgoedfirma die ze verhuurt aan de Belgische staat.

Of deze locatie ook zal worden gebruikt voor de alle vaccinaties die nog moeten gebeuren bij de rest van de bevolking, wordt komende vrijdag beslist. Het RAC heeft alvast dit voordeel dat ze gemakkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer, ze heeft een ruime parking en is centraal gelegen. Bij een eventuele noodsituatie is het regionaal ziekenhuis snel te bereiken. Onder meer Glabbeek, met de grootste evenementenhal in de regio, is eveneens kandidaat als vaccinatiecentrum. De knoop wordt vrijdag doorgehakt.

  

Lees meer over