Twee jaar cel met uitstel voor buitenwipper Bar Bardot die dronken klant hersenbloeding en schedelbreuk bezorgt

6 maart 2024 | 21u56 | Gepost door redactie
Bar Bardot Oude Markt Leuven

De buitenwipper in kwestie kwam in de ochtend van 22 december 2019 tussen toen een dronken klant de zaak moest verlaten. Dat gebeurde te traag, de dertiger kwam daardoor te hardhandig tussen waardoor de caféganger er verwondingen aan overhield waarvan hij op deze dag nog last van heeft.

De dertiger uit Tienen werd schuldig verklaard aan opzettelijke slagen en verwondingen met een ongeschiktheid van meer dan vier maanden. Dat bracht beklaagde Valentin M. (34) twee jaar cel met uitstel en 1.600 euro boete op. De zwaarste sanctie is wel de de voorlopige schadevergoeding van 110.000 euro, dat bedrag kan nog oplopen.

Het slachtoffer was eerst naar de Irish Pub geweest, daarna volgde een privéfeestje in de lounge van Bar Bardot. Zo wisten ze bij HLN. De man had rond de klok van half zes ongeveer 2,5 promille alcohol in het bloed. De lounge werd afgesloten en de man moest de zaak verlaten, maar dat verliep enorm moeizaam. Een buitenwipper werd aangenaamd om het proces te versnellen. Volgens het parket was op camerabeelden niet te zien dat hij zich verzette. De portier nam de klant met zijn linkerhand op de rug mee naar beneden en werd in een nekgreep gehouden. Eens buiten liet hij deze de man, die ondertussen buiten bewustzijn was, vallen op de kasseien van de Oude Markt. Daar kwamen een hersenbloeding, schedelbreuk en bloeduitstortingen uit voort. Uit zijn oor kwam bloed. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht. De man is nog steeds arbeidsongeschikt. Hij mag rijden met de auto, maar niet verder van twintig kilometer van zijn woonplaats.

Lees meer over