Tijdig je vaccitaxi reserveren echt nodig

vaxxitaxi
De vaccinatiecentra (VC) van Tienen en Landen zijn nu echt wel op dreef. In de derde week van maart ontvingen 900 senioren hun eerste prik in Tienen, deze week rond de 4.000. De gemeenschappelijke vervoerdienst van de Zuid-Hagelandse gemeenten, taxivacci, heeft de handen goed vol. Wie hiervan gebruik wil maken, reserveert best tijdig.

De vaccinatiecentra komen stilaan op kruissnelheid. Deze week kregen om en bij de 4.000 personen hun vaccin toegediend. Het aantal afzeggingen is beperkt.

Burgemeester Partyka: “Ondertussen is het ook alle hens aan dek bij de Vaccitaxilijn, de gemeenschappelijke vervoersdienst die Tienen, Landen, Hoegaarden, Boutersem, Kortenaken, Geetbets, Linter en Zoutleeuw hebben opgezet minder mobiele 65-plussers. 163 personen maakten hier tot nog toe gebruik van. Wij raden ten stelligste aan ruim vooraf een rit te reserveren, want het kan op momenten druk zijn.”

De vaccitaxi haalt je voor € 5 thuis af en brengt je ook weer thuis. Een rit reserveren kan via het nummer 016 80 29 31, elke werkdag van 9 tot 12 u. Inwoners van Glabbeek kunnen vervoer regelen via de gemeente die een eigen dienst regeling uitwerkte.

Je kan je bezoek aan het VC voorbereiden door een kijkje te nemen op www.tienen.be/iklaatmevaccineren. Hier is ook een overzicht te vinden van de buslijnen naar het vaccinatiecentrum, veilige fietsroutes vanuit de deel- of buurgemeenten en een videofilmpje met de stappen die men moet doorlopen in het vaccinatiecentrum.

Heel wat mensen die inmiddels hun eerste prik ontvingen, zijn enthousiast over de vlotte en vriendelijke manier hoe alles hier in zijn werk gaat.

Lees meer over