Reddingsboei voor alcoholverslaafden

17 november 2020 | 14u19 | Gepost door rik.poulman@te…
Kobe Lecompte
Als ervaringsdeskundige weet Landenaar Kobe Lecompte maar al te zeer wat alcohol met een mens kan doen. Zeker in deze bizarre tijd hebben mensen met een drankprobleem nood aan ondersteuning. Samen met een paar lotgenoten ontwikkelt Lecompte een netwerk om mensen met een verslavingsproblematiek te ondersteunen.

“Wij leven in een vreemde periode”, zegt Lecompte. “Dat hebben we de laatste tijd wel al vaker tegen elkaar gezegd. En dat de medische sector hun handen vol hebben, moeten we niet onder stoelen of banken steken. De mens ziet af. Zoveel is zeker. Psychologisch zijn heel wat mensen er erg aan toe. Op vele vlakken. Ook op vlak van verslaving.”

Lecompte: “Als oprichter van ‘De Laatste Druppel’ en als ervaringsdeskundige heb ik zicht over de ernst van de zaak. Heel wat mensen hervallen in hun verslaving, maar ook heel wat mensen zijn probleemdrinkers geworden. Zij hebben meer dan ooit nood aan zorg. Voor hen hebben wij ‘De Laatste Druppel’ opgestart. Een platform van ervaringsdeskundigen voor mensen met een alcoholprobleem. Maar ook evengoed voor familieleden of vrienden van mensen met een drankprobleem. We voelen dat onze website leeft. Dat er heel wat bezoekers op onze site komen, wil zeggen dat de vraag heel groot is.”

“De Laatste Druppel” is er in de eerste plaats voor mensen die ervaren dat hun rem kapot is, die niet meer kunnen stoppen met drinken. Een alcoholist is niet per sé de persoon die elke dag drinkt. De persoon die slechts 1 keer per jaar, op dat bepaald feestje, met die bepaalde vrienden weet dat hij niet meer kan stoppen is evenzeer een alcoholist. De vrijwilligers hebben een goed beeld over hoe gezinsleden, familie of vrienden van een alcoholist zich voelen. Zij kunnen hen ondersteunen, tips geven rond hoe je het best omgaat met een probleemdrinker die je lief is. Of je kan er ook gewoon je hart luchten.

Info: www.delaatstedruppel.com

Lees meer over