Man bekent moord die op kerstavond gebeurde in Kessel-Lo

De Edelzangerslaan in Kessel-Lo
Op deze dinsdag, laat in de avond, heeft een 27-jarige man uit Leuven zich aangemeld bij de Leuvense politie met de mededeling dat hij zich wenste aan te geven voor de moord in Kessel-Lo.

Hij werd gearresteerd en die nacht een eerste keer verhoord door de federale gerechtelijke politie. Tijdens dit verhoor beriep de verdachte zich op zijn zwijgrecht. Op donderdagvoormiddag 28 december werd hij audiovisueel verhoord, maar beriep hij zich opnieuw op zijn zwijgrecht.  

In de loop van de namiddag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden op verdenking van moord. Hij gaf toe verantwoordelijk te zijn voor de dood van het slachtoffer, maar wenste geen verdere verklaringen af te leggen. Hij dient op dinsdag 2 januari voor de raadkamer te verschijnen, daar zal beslist worden of zijn voorlopige hechtenis verlengd zal worden. 

Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter om de precieze omstandigheden waarin het slachtoffer om het leven werd gebracht, te achterhalen. 

Lees meer over