Luc Steeno pleit voor meer zendtijd voor de oudere garde: "Metejoor, Camille of Pommelien Thijs: altijd hetzelfde"

9 januari 2024 | 14u58 | Gepost door redactie
Luc Steeno wordt 60 jaar en dat wordt binnenkort gevierd met een jubileumconcert. In Dag Allemaal pleit hij dat de oudere garde Vlaamse zangers terug wat meer aan bod mag komen. "Metejoor, Pommelien Thijs en Camillie komen enorm veel aan bod, maar ze vergeten de oude garde", klinkt het scherp.

Steeno 60, zo heet het grote concert dat Luc Steeno eind juni zal geven in Kursaal Oostende. Al is de tijd voorbij dat iedereen Luc Steeno kende, zo zegt hijzelf in Dag Allemaal. “Drie jaar geleden was er een eerste keer opnieuw Tien om te zien. Toen vroegen ze aan Grace (winnares van The voice 2021) of zij Luc Steeno kende. Dat meisje was 19, die wist niet wie ik was. Begrijpelijk, maar sommigen van die jonge artiesten gunnen ons geen blik.”

Steeno is niet tevreden met de vele zendtijd van de jonge garde. "Metejoor, Camille of Pommelien (Thijs, nvdr.), die komen terecht aan bod, maar ik hoor veel mensen zeggen dat het altijd hetzelfde is. Ik deel die mening. Het zou leuk zijn mochten ze daarover nadenken en de oude garde ook weer meer meepakken. Maar och, ik heb nog altijd ongelooflijk veel werk, ik kan niet volgen qua optredens", stelt Steeno.

Lees meer over