Leuven Actueel en Hageland Actueel ronden kaap van 65.000 volgers op sociale media en 200.000 pageviews op sites

13 december 2023 | 10u10 | Gepost door redactie
Primetime Communication Group koopt 13 Rondom-edities

Leuven Actueel en Hageland Actueel, de regionale nieuwswebsites die al jaren toonaangevend zijn in Oost-Brabant, hebben zopas de kaap van 65.000 volgers op sociale media gerond. Het redactieteam dankt haar volgers dan ook 65.000 keer voor hun vertrouwen!

Wie geïnteresseerd is in het nieuws uit eigen gemeente of de eigen streek kan al twaalf jaar terecht bij Leuven Actueel en elf jaar bij Hageland Actueel. Samen coveren de websites en de bijhorende apps al het lokale nieuws uit Oost-Brabant. Dat doen ze ook via sociale media: Facebook, Instagram en X (het vroegere Twitter).

Recent hebben Leuven Actueel en Hageland Actueel (inclusief deelsites Aarschot Actueel, Diest Actueel en Tienen Actueel) de kaap van 65.000 volgers gerond op sociale media. Samen krijgen de websites ook meer dan 200.000 clicks per week. Dat maakt van Actueel een van de belangrijkste online mediakanalen voor lokaal nieuws in de regio Oost-Brabant.

“We danken ons succes aan een aantal factoren”, aldus gedelegeerd bestuurder Wouter Van Melkebeek. “Ons redactieteam volgt het nieuws op de voet op. Daarnaast werken we heel lokaal: elke gemeente in Oost-Brabant verdient onze aandacht. Tot slot blijft ons nieuws gratis, in tegenstelling tot veel media die hun artikels achter betaalmuren steken.”

“We zetten ons elke dag in voor onze volgers. Dit resultaat is dan ook een geweldige erkenning voor het werk dat we leveren. En daarom willen we al onze 65.000 volgers van harte bedanken voor hun vertrouwen.”

Leuven Actueel en Hageland Actueel zijn producten van Thema Media nv. De uitgeverij brengt, naast de succesvolle online media, ook maandelijks 500.000 huis-aan-huisbladen uit in Oost-Brabant onder de naam Passe-Partout. Passe-Partout bestaat volgend jaar 75 jaar en is een monument in lokale informatieverspreiding naar een breed publiek.

Lees meer over