Keerbergen even zonder water in aanloop naar kerstavond

Verbod op niet-essentieel gebruik van drinkwater in 42 Vlaams-Brabantse gemeenten
Op de Haachtsebaan in Keerbergen werd deze ochtend een barst in een hoofdleiding opgemerkt. De waterdruk ging naar beneden bij de gezinnen in de gemeente, er werd even aangeraden geen drinkwater te nuttigen.

Deze ochtend om iets na negen uur ontstond een barst in een hoofdleiding ter hoogte van de Haachtsebaan, het water spoot eruit en vormde een grote plas op de rijbaan. Vooral inwoners van de Haachtsebaan en de Hansbrug ondervonden drukverlies, waardoor het al snel duidelijk werd dat het om een groot lek ging.

"Technici van De Watergroep hebben ondertussen de situatie onder controle. De bewoners zullen even geen drinkwater kunnen nuttigen, maar dat komt snel in orde", wist burgemeester Erik Moons (Open Vld).

Het probleem zou omstreeks 14 uur moeten verholpen zijn.

"Tot dat tijdsstip kunnen de betrokken inwoners wateronderbrekingen of drukproblemen ondervinden. Gebruik ondertussen geen water tijdens de waterstoring. Houd alle kranen dicht en laat de wasmachine en afwasmachine en andere elektrische toestellen die aangesloten zijn op het waternet niet draaien", klonk het bij De Watergroep.

Is jouw kraanwater na deze onderbreking geel of lichtbruin? Het water wordt vanzelf weer helder als je de kraan even laat lopen. Het troebele water is niet schadelijk voor jouw gezondheid. Geen probleem dus als je er per ongeluk van drinkt. Aan de oorzaak van het euvel lag meer dan waarschijnlijk het gegeven van verouderde leidingen die het begeven hebben.

Lees meer over