Influencer Steffi Mercie door de mangel gehaald in eindejaarsconference Xander De Rycke: "Als een muis op helium"

8 januari 2024 | 15u45 | Gepost door redactie
De Leuvense influencer Steffi Mercie

Xander De Rycke (36) spaart al jaren niemand tijdens zijn voorstellingen. Op zijn eindejaarsconference was het weer van dat. Zijn slachtoffers, deze keer influencers, kunnen daar niet steeds om lachen, zo bijvoorbeeld ook de Leuvense Steffi Mercie.

“We leven in nieuwe tijden en we hebben een nieuw soort BV, namelijk de online BV”, zegt hij tijdens zijn conference. “Influencers, vloggers, YouTubers en TikTokkers dringen onze popcultuur binnen. En ik zit ermee…”, klonk het. “Dat is vaak bij mensen die bekend zijn van Instagram. Je kent ze van hun foto’s en denkt: ‘Dat is een mooie jongen, dat is een mooi meisje, dat ziet er een toffe uit.’ Tot ze hun mond opendoen en je denkt: ‘Ah, dat is jammer.’ Zoals een Steffi Mercie... tof hé, tot ze begint te spreken. Dat klinkt als de muizen uit ‘Assepoester’ op helium”, zegt Xander over Steffi Mercie.

Ondertussen heeft Steffi Mercie de eindejaarsconference gezien en ze is er verre van gelukkig mee. “Je mag mopjes maken over mijn stem zo veel als je wil, maar als je voor een volle zaal de zin ‘Als dat een student is, gaat hij straks twee liter visolie kopen’ (een grap die Xander later in de show maakt over een andere influencer, verwijzend naar de zaak Sanda Dia, red.) uitschreeuwt, dan heb ik toch liever dat je dingen over mijn stem zegt. Want dit is gewoon oprecht walgelijk”, reageerde Steffi Mercie op Instagram. Echter haar bericht verdween even snel als het online was gekomen.

Nadien deelde De Rycke zelf nog een bericht op sociale media, dit ter waarschuwing aan het adres van alle influencers. “Dit is alvast een vriendelijke ‘heads up’ naar elke influencer, TikTokker, YouTuber en vlogger die het niet aanstaat als er een grap over hem in de show zit”, schreef hij op Instagram. “Het mag u zeker niet aanstaan. En je hebt het volle recht om een kleine groep pubers richting mijn socials te sturen. Ik ben geen komiek die dingen op een podium zegt en dan schrikt van de reactie. Maar... als er iets uit de context gehaald is, of er ook nog maar een hint is van het bewerken van mijn materiaal om een ander beeld te maken, herinner dan gewoon dit: ik lach al met Niels (Destadsbader, red.) voor zijn eerste Sportpaleis. Ik ben bijna voor de rechter gesleurd door een bendeslachtoffer. Ik heb mijn hoopje kwade mensen jaarlijks al zien passeren. Ik heb dit jaar nauwelijks de mormels aangeraakt die jullie gemaakt hebben. Por de beer niet.”

Lees meer over