De bibliotheken van Geetbets, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw heropenen de deuren

bib heropent
Op 19 februari sloten de meeste bibliotheken in Vlaams-Brabant de deuren om over te schakelen naar de nieuwe bibliotheeksoftware Wise. Zo ook die van de TGV-gemeentes Geetbets, Kortenaken, Zoutleeuw en Linter. Hier komt nu een einde aan.

De laatste dagen werd er volop getest en geoefend om het nieuwe systeem onder de knie te krijgen, zodat het personeel er bij de heropening helemaal klaar voor zou zijn. 

Bovendien maakten de bibliotheken van de gelegenheid gebruik om de uitleenreglementen op mekaar af te stemmen. Daardoor zullen in de vier gemeentes dezelfde tarieven en uitleenvoorwaarden gelden. Zo kunnen gebruikers 20 materialen per lidkaart ontlenen met een standaard uitleentermijn van 4 weken. Voor een lidmaatschap betaal je in elke bib € 5, maar reservaties zijn gratis en ook voor dvd’s hoef je geen leengeld te betalen. Voor kinderen tot 18 jaar, 65-plussers, studenten en leerkrachten is het lidmaatschap trouwens gratis. Het tarief voor materialen die te laat zijn, bedraagt € 0,30 per materiaal per week.

Slim Netwerk

Met de omschakeling stappen de bibliotheken van Geetbets, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw samen met heel wat andere Vlaams-Brabantse bibliotheken in in het Slim Netwerk. Binnen dat netwerk kunnen gebruikers van de ene bib terecht in de andere bib zonder opnieuw lidgeld te betalen. Behalve Vlaams-Brabant zit ook Limburg al in dit netwerk en op termijn kunnen hier ook bibliotheken uit andere provincies bij komen.

Heropening           

Geetbets bijt de spits af met de heropening op 27/02 van 10-12u. De bib van Kortenaken heropent op 3/03 van 14-18u, die van Zoutleeuw op 4/03 van 13-17u en die van Linter op 4/03 van 18-20u. Het personeel heet bezoekers telkens van harte welkom met een kleine attentie.

Lees meer over