“Ambassadeurs nodig om kwetsbare twijfelaars te overtuigen”

26 februari 2021 | 10u25 | Gepost door rik.poulman@te…
tombeur
Het is een hele uitdaging om een deel van de kwetsbare bevolking ervan te overtuigen om zich te laten vaccineren. Om die reden organiseert Eerstelijnszorg Zuidoost Hageland (ELZOH) volgende week een webinar voor hulpverleners hoe ze dit best kunnen aanpakken.

“Wij mikken daarbij op heel wat personen die in contact komen met kwetsbare mensen”, zegt voorzitter Ine Tombeur van de ELZOH. Tombeur denkt daarbij aan maatschappelijke werkers, verpleegkundigen, artsen, maar evengoed kansarmoede-organisaties.

“Aan kwetsbare mensen is het soms echt nodig uit te leggen wat hen te wachten staat”, aldus Ine Tombeur. “Wij moeten hen heel concrete informatie geven zoals wat het vaccin doet en zeker ook wat het vaccin niet doet, want er wordt heel veel dingen rond vertelt die helemaal niet kloppen. Corona-ambassadeurs kunnen daarbij helpen om mensen te overtuigen, maar zij kunnen ook aanbrengen welke drempels er ingeroepen worden, zodat wij daar kunnen op inspelen. Indien er drempels zijn, is het belangrijk dat wij dat weten.”

Zij doet meteen een beroep op alle gemeenteraadsleden om zelf te fungeren als corona-ambassadeur.

Lees meer over