Als afscheid nemen een begrip wordt, crematorium Hofheide mag nog 18 jaar verder doen

Crematorium

Woensdag 25 januari werd de verlenging voor een periode van 18 jaar van het crematorium IGS Hofheide in Holsbeek unaniem goedgekeurd door de 28 deelnemende gemeenten.”We staan wel voor een aantal uitdagingen in de toekomst.”

Het crematorium werd opgericht in 2005 en is operationeel sinds 2013. Jaarlijks vinden er zo’n 4.500 crematies en 700 afscheidsplechtigheden plaats. “Daarnaast maken de begraafplaats, met in het bijzonder het urnenbos en het gedenkbos, afscheid nemen in Hofheide volledig”, aldus de voorzitter Ann Schevenels.

Het crematorium zet al, van bij de opstart, fel in op milieuvriendelijkheid. De verwarming van het gebouw gebeurt met de zonnepanelen.

“De komende 18 jaar houden absoluut belangrijke uitdagingen en bijkomende aanpassingen in. Verdere investeringen zijn nodig om de infrastructuur op peil te houden en om aan de steeds strengere milieu-eisen te blijven voldoen”, gaat directeur Ann Van Staey verder/

Naar eigen zeggen is de verlenging van IGS Hofheide voor de raad van bestuur en het personeelsteam een blijk van appreciatie en vertrouwen.