232 voertuigen te snel tijdens politiecontrole, negen bestuurders onder invloed

Illustratiebeeld.
Zondag voerde de politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) tijdens de dag alcoholcontroles uit op verschillende locaties in de zone. Tijdens deze alcoholactie werden er 597 bestuurders onderworpen aan een ademtest.

In totaal legden negen bestuurders een positieve ademtest af. Vier bestuurders zagen hun rijbewijs ingehouden voor de duur van drie uur, vier anderen mochten hun rijbewijs inleveren voor de duur van zes uur. Eén bestuurder mocht zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor de duur van vijftien dagen.

Verder waren er nog vier bestuurders die hun veiligheidsgordel niet droegen. Zij mogen nog een boete verwachten van 116 euro.

Verder waren er nog enkele vaststellingen op de technische eisen van het voertuig zoals vervallen keuring, defecte verlichting en werd er één proces-verbaal opgesteld voor het rijden met een voorlopig rijbewijs zonder begeleider, niettegenstaande dit verplicht is.

Tijdens deze verkeersactie werd er ook een snelheidscontrole gehouden in de buurt van de controle plaatsen.

Van de 664 gecontroleerde voertuigen reden er maar liefst 151 sneller dan de toegelaten maximum snelheid.

Een dag eerder vond er eveneens een snelheidscontrole plaats waarbij er van de 433 gecontroleerde voertuigen er 81 te snel reden.

Lees meer over