Oud-burgemeester Iris Vanderschelde geeft ontslag in Landen

12 februari 2021 | 10u19 | Gepost door christian.henn…
Afscheid van oud burgemeester
Open VLD-mandataris Iris Vanderschelde, die indertijd de eerste vrouwelijke burgemeester in Landen was, heeft haar ontslag als gemeenteraadslid aangeboden. Ze wil plaats maken voor de jeugd. Ze wordt in de gemeenteraad vervangen door Malika Krossa.

“In 2008 werd Iris lid van Open Vld Landen”, vertelt fractieleider Open VLD- Didier Reynaerts. “Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 was ze partijvoorzitter en lijsttrekker. Ze werd drie jaar schepen van lokale economie en de daaropvolgende drie jaar burgemeester. Ze heeft bergen werk verzet en ideeën gelanceerd die tot op vandaag met groot succes doorwerken. Denken we maar aan ‘Kermis Stoase’, ‘WinterLanden’, ‘Landen Plage’ en het ‘Foodtruckfestival” aldus nog Reynaerts.

Iris Vander Schelde is huisarts, echtgenote en moeder van twee studerende kinderen en wil tijd maken voor andere idealen. Daarom stond ze al in 2018 al het lijsttrekkerschap af. Toch behaalde ze van op de 2de plaats op de kieslijst een prachtige uitslag. Haar plaats in de gemeenteraad wordt ingenomen door Malika Krossa. Krossa is een jonge dertiger en een geboren onderneemster. Naast haar zelfstandige activiteit is ze verantwoordelijke bij SMZ Pro. Tot voor enkele maanden was Krossa voorzitster van Jong Vld Landen. Op dit moment maakt ze deel uit van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. Tijdens de volgende gemeenteraad zal zij de eed afleggen als gemeenteraadslid voor Open Vld.

De plaats van Krossa in het BCSD zal worden ingenomen door de 27-jarige Pieter-Jan Lambert. Lambert is van opleiding leraar. Beroepshalve werkt hij bij de VDAB als bemiddelaar. Op de foto Iris rechts met Malika Krossa links.

Lees meer over