Net niet verdronken man in Plopsaqua nu toch overleden

Wachten op versoepelingen
De man die recent in de problemen kwam in Plopsaqua in Landen overleed op dinsdag 19 oktober, dat melden de kranten Het Nieuwsblad en SudInfo. Sinds het ongeval verkeerde de man in kritieke toestand.

Op zaterdag 9 oktober kwam de man in moeilijkheden terecht in het bassin van de wild water rivier. Hij zou toen om hulp gezwaaid hebben maar niemand merkte zijn noodkreet op. CEO Steve Van de Kerckhof (46) begreep toen niet goed wat er gebeurde. “Op zaterdagavond 9 oktober kwam er een man, van tussen 40-45 jaar oud, in de problemen in het landingsbad van de Wild River. De Wild River is een wildwaterbaan waar je 1 meter 40 moet zijn om er in te mogen en het landingsbadje, waar je dan uiteindelijk aankomt, is 1 meter 20 diep. Er zijn twee controles op de hele baan en er is een redder op het landingsbadje, voor kinderen die wat hulp nodig hebben.”

Desalniettemin geraakte de man in de problemen en moest hij worden gered en gereanimeerd, intussen overleed hij dus aan zijn verwondinge,  aldus Het Nieuwsblad en Sundinfo. 

Er werd ook al een klacht ingediend en er werd een proces-verbaal opgesteld tegen de inrichting en de redders voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in gevaar, aldus de verschillende media 

-

Lees meer over