Landenaars deponeren oude kerstbomen op verzamelpunten

4 januari 2022 | 09u55 | Gepost door christian.henn…
Oude kerstbomen ophaling

Wie dit jaar een echte kerstboom heeft gezet in Landen, heeft nog tot 24 januari de tijd om hem te deponeren op één van de verzamelplaatsen, makkelijk te herkennen aan de verzamelpaal met het logo van de stad Landen op.

Sinds 2019 vindt er geen kerstboomverbranding meer plaats in Landen. Het fijn stof dat bij verbranding van de kerstbomen vrijkomt wordt de lucht ingeblazen en het kan aanleiding geven tot geur- en rookhinder. Na 24 januari worden geen kerstbomen meer opgehaald. Je kan dan nog je kerstboom versnipperen tot haksel of naar het recyclagepark brengen.

Er zijn verzamelpunten in alle deelgemeenten. In Attenhoven aan de voormalige parochiezaal, in Ezemaal aan de kerk, in Eliksem aan de parochiezaal naast de kerk, in Laar aan de Tiendschuur, in Neerlanden aan de kerk, in Neerwinden op de parking van de buitenschoolse kinderopvang, in Overwinden aan het Lindenhof en in Rumsdorp, Walshoutem, Walsbets, Wezeren, Wange en Waasmont, telkens aan de kerk.

In Landen zelf zijn er 13 verzamelpunten, waarbij o.a. de parking Rufferdingepark, het Stationsplein, het Venusplein, de watertoren en het Bronplein.

Info: https://www.landen.be/waar-naartoe-met-je-kerstboom-na-de-feestdagen

Lees meer over