Hoegaardse kunstenaars brengen hun werken aan het raam als alternatief voor tentoonstelling

4 februari 2021 | 14u38 | Gepost door christian.henn…
Kunst aan het raam
Corona maakte dat de tentoonstelling van Hoegaardse kunstenaars vorig jaar niet kon plaats vinden en ook dit jaar geschrapt wordt om veiligheidsredenen. Om die reden start een nieuw initiatief ‘Kunst aan het raam’, van 26 tot 28 maart. De gemeente Hoegaarden zorgt aldus voor een coronavrij alternatief voor de palmzondagexpo met plaatselijke kunstenaars.

Beeldende kunstenaars uit Hoegaarden of personen met een aantoonbare band met Hoegaarden, kunnen hun werk exposeren in vitrines en vensters in het centrum van Hoegaarden.  Kunstenaars uit de deelgemeenten of wie zelf geen goed raam ter beschikking heeft, exposeren in een ‘gastraam’ in het centrum.

Er wordt dus gezocht naar lokale kunstenaars in de brede zin van het woord die hun werk graag exposeren in een vitrine of raam in het centrum, en naar raameigenaars die bereid zijn om een of meerdere kunstwerken in hun venster te etaleren tijdens het weekend van Palmzondag gedurende drie dagen. Zo zal het drieluik van Liliane Vandermolen (foto) , eigenlijk gemaakt voor de geschrapte tentoonstelling  vorig jaar, nu aan een raam komen te hangen.

De organisatie ligt in handen van de dienst cultuur van de gemeente en van het Davidsfonds. Inschrijven bij de schepen van cultuur, Marleen Lefevre, marleen.lefevre@gemhoegaarden.be, 0474/86.09.15 

Lees meer over