Derde bebordingsronde van straten en wegjes komt eraan in Hoegaarden

24 juni 2021 | 14u51 | Gepost door christian.henn…
Bordje aan de Smisveldweg
Tien jaar geleden in 2011 was er een eerste actie voor straatnaamborden in het dialect (foto 2), in Hoegaarden centrum, een eigen initiatief van de gemeente. Achteraf volgde een bebordingsactie van enkele wegjes (foto 1), gesponsord door de provincie. Nu volgt een nieuwe actie voor bordjes aan trage wegen. De provincie bekostigt alles, de gemeente doet het voorafgaand onderzoek en de plaatsing.

“Er zijn nog heel wat trage wegen, maar daar moet nog onderzoek naar gebeuren. We gaan daar een werkgroep voor oprichten. De provincie zorgt voor het aankopen en leveren van de naamborden langs de geselecteerde trage wegen. We kunnen voor de selectie ook rekenen op de Greeters die al deze zomer van plan zijn een ‘strékkeswandeling’ of een stegenwandeling te organiseren”, zegt schepen voor cultuur Marleen Lefevre (CD&V).

Lees verder onder de foto

De straatnaamborden in het dialect

De gemeenteraad keurde de overeenkomst met de provincie  voor deze actie rond trage wegen, goed. Het worden borden met een afmeting van 45 cm op 20, met gele achtergrond, het nummer en de naam van de voetweg, het logo van de provincie en het logo van de gemeente op.

Lees meer over