Muzikanten kunnen weer repeteren in de Diestse Repetitiebox

repetitiebox Citadel Diest
Voortaan is de repetitiebox in Diest terug beschikbaar. Muzikanten kunnen die terug reserveren om hun 'ding' te doen.

Voor de muzikanten in Diest is er goed nieuws, want voortaan kan je terug gebruik maken van de repetitiebox op de Citadel, weliswaar volgens de geldende coronaregels,  dat betekent dat het gebruik van de CO2-meter verplicht is tijdens de repetitie, dat de afstandsregels van anderhalve meter gerespecteerdworden, net als de hygiënemaatregelen. Er zal het nodige ontsmettingsmateriaal ter beschikking worden gesteld.

De Jeugddienst, die het lokaal beheert, vraagt om tijdens de repetitie niet te veel te bewegen zodat de afstand wordt bewaard. Instrumenten delen mag niet, tenzij die eerst goed worden ontsmet. Als extra maatregel wordt ook gevraagd de ruimte maximaal te verluchten, zodat het CO2 in de lucht er onder de 900 ppm blijft. "Hiervoor kan je best de poort van de loods laten open staan."

Aan het einde van je sessie wordt er verwacht dat je alles  goed schoon maakt en extra aandacht te besteden aan veel aangeraakte spullen, zoals klinken, knoppen en delen van het mengpaneel. Die moeten dan ook extra ontsmet worden.

What’s in the box?

De box is 6m op 6m, met voldoende stopcontacten en ruimte om comfortabel te spelen. De repetitiebox wordt standaard voorzien van een mengtafel (Allen en Heath ZED-12FX), 2 vaste zangmonitors, 3 zangmicro's & statieven, een drumkit Tama Silverstar (exclusief cymbalen, pedaal en clutches), 4 statieven, een gitaar combo Marshall MG102CFX Carbon Fiber, een gitaar combo Fender Champion 100, een bas combo Fender Rumble 100 V3, een keyboard amp Behringer Ultratone KXD15, een pianostatief en kruk en gitaar/bas statieven.

De bouw van de box

De Jeugddienst en Technische uitvoeringsdienst van de stad namen aan de hand van de publicatie 'Bouw je repetitieruimte' van Poppunt de bouw van de repetitiebox op zich. De ruimte is opgetrokken in hout, met alle nodige akoestische en dempende materialen en ingrepen zoals een zwevende vloer, losgekoppelde frames, speciale isolatiematerialen,...

Een box reserveren kan via https://www.diest.be/repetitiebox-reserveren

Lees meer over