Jongeren in actie in de dagopvang

2 november 2021 | 08u40 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
dagopvang youca

Tijdens de Youca Action Day gingen 16 jongeren bij Ferm Thuiszorg in de dagopvang aan de slag. In Begijnendijk werd Josefien De Cuyper zo een dagje collega van de verzorgenden.

Op donderdag 21 oktober was het YOUCA Action Day, vroeger bekend onder de naam Zuiddag. Jongeren van het vierde tot het zevende middelbaar engageerden zich om een dag te werken op een schooldag. Op die manier konden ze van het werkleven proeven én steunden ze jongeren wereldwijd.  Het loon dat ze die dag verdienen (55 euro) schenken ze immers aan projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Het is al voor de vijftiende keer dat meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren op die manier bij een bedrijf, organisatie, overheid of particulier aan de slag gingen.

Bij Ferm Thuiszorg hebben die dag 16 jongeren in de dagopvang meegedraaid. De leerlingen konden er van  een job in de zorg proeven én beleven hoe ze zo echt een verschil kunnen maken voor mensen

In de dagopvang in Begijnendijk werd Josefien De Cuyper voor een dagje collega van de verzorgenden. Josefien uit Ramsel is 16 jaar, studeert social-technische wetenschappen (5de middelbaar) en gaat naar school in het Sint-Jozefsinstituut in Betekom. Samen met verzorgende Linda begeleidde Josefien een activiteit in het thema Halloween: ze knutselden samen met de cliënten een spook. Josefien hielp ook met het bereiden van de maaltijd. Als afsluiter genoten ze samen van het dessert, lekkere pannenkoeken.  Zo konden de verschillende generaties van elkaar leren en genieten van het gezelschap. Een driedubbele win dus, want ook het dagloon van Josefien wordt geschonken aan een geëngageerd jongerenproject ergens ter wereld.

               

Lees meer over