Fluohesjes beschermen ook kippen

fluo hesjes kippen
Om haar twee kippen die in de tuin loslopen te beschermen wanneer ze toch weer eens de straat op lopen, heeft Ann Joris uit Begijnendijk hen fluohesjes aangetrokken. En omdat die hesjes ook roofdieren zouden afschrikken, zijn ze voortaan dubbel beschermd.

"Ik heb twee kippen, Belle en Pieper, die vrij in de tuin lopen", vertelt Ann Joris. "Sinds december heb ik echter ook twee jonge katten, Tokyo en Tina,  die sinds een paar weken naar buiten mogen. Ik had geen problemen verwacht maar die twee vinden het heerlijk om de kippen op te jagen. En helaas vluchten die af en toe op straat."

Als oplossing had Ann de kippen eerst een tijdje bij haar buurvrouw in de tuin gezet. "Maar dat vond ik zelf niet zo leuk", gaat ze verder. "Ze moeten toch gewoon in hun eigen tuin kunnen rondlopen. En ik hoop dat zij en de katten aan elkaar wennen."

Omdat de kippen intusesn toch nog altijd ontsnappen en ze aan een drukke baan woont, bedacht Ann een heel originele oplossing. "Ik kocht fluo hesjes voor de kippen, waardoor ze iets zichtbaarder zijn en niet aangereden worden wanneer ze toch weer ontsnappen", aldus Ann. "Ondertussen probeer ik mijn tuin zoveel mogelijk te beveiligen. En ik ga er van uit dat, eenmaal mijn haag volledig in blad staat, ze er niet meer uit kunnen. Ik heb al jaren kippen en katten en dit is de eerste keer dat het problemen geeft." 

Lees meer over