Leerlingen Sint-Jozefscollege in de bres voor Senegal

SJCA in de bres voor Senegal
De leerlingen van de eerste graad van het Sint-Jozefscollege uit Aarschot toonden hun goed hart en zamelden meer dan 1300 euro in voor de VZW Bourok Bo Kadiom die scholen bouwt in Senegal.

De leerlingen van de eerste graad van het Sint-Jozefscollege uit Aarschot zamelden meer dan 1300 euro in voor de VZW Bourok Bo Kadiom. “In ons project ‘De Zaak P‘ leren we onze jonge leerlingen uit het eerste jaar om iets te organiseren en brengen we hen de basisprincipes van ondernemen bij.  Zelf een actie op poten zetten voor het goed doel, hoort daar ook bij", zegt campusdirecteur Bart De Roeck.

“We steunen de VZW Bourok al een heel aantal jaren. De VZW bouwt vooral kleuter- en lagere schooltjes in afgelegen broussegebieden in Senegal. Vorig jaar had ik zelf de kans om samen met oud-leraar van de school Veerle Laleman en een aantal leerlingen uit de derde graad ter plaatse te gaan kijken. Het was een onvergetelijke ervaring en fantastisch om te zien hoeveel kinderen er al door het harde werk van Bourok Bo Kadiom nu naar school kunnen gaan in hun eigen of in een naburig dorp. We twijfelen er dan ook niet aan dat dit geld weer goed besteed zal worden.”

 

Lees meer over