Gelrode heeft nieuw speelterrein

25 juni 2021 | 12u15 | Gepost door redobra@telenet.be
Speelterrein Gelrode
Het speelterrein op het L. Verlindenplein was dringend aan vernieuwing toe. Na een bevraging bij kinderen, jongeren en buurtbewoners is het eindelijk zover: het vernieuwde speelterrein kan opengaan.

De stad Aarschot vindt het belangrijk om haar jongste inwoners te betrekken in dit verhaal. “Zij zijn de speelexperten. We organiseerden daarom samen met JC De Klinker een bevraging bij de kinderen, jongeren en buurtbewoners. Bewoners konden aan de hand van een online vragenlijst hun zegje doen over de kansen van het terreintje”, zegt burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD).  

“De kinderen en jongeren werden bevraagd aan de hand van een postbusmethode. Kinderen konden aan de hand van pictogrammen hun eigen speelterreintje samenstellen. We kregen heel wat inzendingen. Op basis daarvan werkten we de meest voorkomende ideeën uit in een ontwerp. De kinderen mochten daarna in een jury zetelen om mee te beslissen welk van de ontwerpen hen het meest aansprak”, zegt schepen van Jeugd Geert Schellens (Vooruit)

Openingsmoment

Het nieuwe speelterrein wordt samen met de kinderen van Vrije Basisschool Pastoor Dergent in Gelrode geopend. De school ligt schuin tegenover het speelterrein en een groot aantal leerlingen hebben mee nagedacht over de invulling ervan. Samen met hen wordt op maandag 28 juni om 11 uur het lintje doorgeknipt. Daarna kan er naar hartenlust gespeeld worden.

Nog meer spelen 

Zoek je nog meer leuke plekken om te spelen? De Zomerspeeltuin op de Bonewijk en de waterfontein op de Grote Markt zorgen deze zomer voor veel speelplezier. Of wat dacht je ervan om zelf een speel- of skatestraat te organiseren deze zomer? Neem alleszins een kijkje op de speelkaart van JC De Klinker om alle speelplekken te ontdekken.

Meer info vind je op www.jcdeklinker.be.

Lees meer over