Boegbeeld Aarschotse natuur overleden

Frans Wouters overleden
Frans Wouters, de man die zich jarenlang inzette voor de natuur in Aarschot en die van het Hageland, is niet meer. De man overleed op 68-jarige leeftijd.

Natuurpunt afdeling Aarschot treurt om het overlijden van haar erevoorzitter. Frans Wouters uit Rillaar nam maar liefst 16 jaar lang het voorzitterschap op van de Aarschotse natuurvereniging. Hij bracht, samen met zijn teamgenoten van de afdeling, het aantal leden van 250 naar 500 in die periode.

Op 26 januari 2019 werd dit vijfhonderdste lidmaatschap ook gevierd en werd Frans in de bloemetjes gezet voor zijn inzet voor de afdeling en voor de natuur in de regio in het bijzonder. Hij werd daarbij tot erevoorzitter van Natuurpunt afdeling Aarschot uitgeroepen. Tijdens zijn korte speech, wat ook zijn handelsmerk was, uitte hij zijn wens om nog heel wat ondersteuning te kunnen bieden aan de vereniging en de natuur in Aarschot. Helaas stak een ziekte stokken in de wielen.

Frans was ook jarenlang de vertegenwoordiger van Natuurpunt in de Aarschotse milieu- en natuurraad (mina-raad). Hier zette hij zich eveneens in voor de natuur en het milieu in het algemeen. Hij was een man van duidelijke stellingen en kon daar al eens politici tegen de haren mee instrijken.

Net als velen bij Natuurpunt afdeling Aarschot zijn de leden van de Mina-raad bedroefd bij het vernemen van het overlijden van Frans.

Vanuit onze redactie alvast ons medeleven voor de familie en vrienden van Frans.

Lees meer over