Aarschots burgemeester hekelt uitblijven definitieve oplossing vuil kraanwater

Leidingwater in Rillaar heeft een kleurtje
Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD) is het beu dat er maar geen einde komt aan het vuil leidingwater. Ze eist dringende maatregelen in plaats van brandjes te blussen.

Burgemeester Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft het gehad met het steeds terugkerende euvel van gekleurd leidingwater in Aarschot. De laatste week had vooral deelgemeente Rillaar te kampen met bruin leidingwater. Eerder kregen Gelrode en Aarschot zelf al te maken met troebel water. Volgens de watermaatschappij doet het geen afbreuk aan de drinkbaarheid, maar uitnodigend is het alvast niet, noch om te drinken noch om een bad of douche te nemen.

"Het is genoeg geweest. Vuil water en oude leidingen zijn in deze 21ste eeuw gewoon onaanvaardbaar. Het kan bij werken altijd gebeuren dat er eens een verkleuring is, maar als de leidingen verouderd zijn dan moeten ze vervangen worden. Punt. En ze moeten niet afkomen met ‘we zullen wel eens zien wanneer’. Deze investering is dringend en vraagt bekwame spoed. Toveren kan niemand, dat begrijpen we ook. En we zien ook dat diegenen die de leidingen komen spoelen hun best doen. Maar we laten ons niet met een kluitje in het riet sturen. Dit moet worden opgelost. Niet ‘ooit eens een keer’ maar wel zo snel mogelijk. Goed en structureel. Met nieuwe leidingen. En een plan en vaste afspraken. Ook als dat wil zeggen dat de weg wordt opengebroken. Ik heb deze boodschap overgemaakt aan De Watergroep, we hebben ook spoedoverleg gevraagd en ik zal dit ook in het Parlement aan bod brengen. Want het is voor ons allemaal glashelder: iedereen heeft recht op proper water.", zegt Rutten.

Lees meer over