Kobe Lecompte uit Landen begeleidt mensen met alcoholproblemen

4 februari 2021 | 09u59 | Gepost door christian.henn…
Mensen met verslaving begeleiden
Tijdens Tournée Minérale zijn mensen bezig met nuchter zijn. Het is dan ook de uitgelezen kans om deze oproep te lanceren. “Als ervaringsdeskundige begeleid ik mensen met een alcoholprobleem. Ik hoor het vaak dat mensen met hun alcoholprobleem eerst jaren bij de huisdokter, psycholoog of psychiater gaan. Het grote probleem is dat het gros van dokters, psychologen en psychiaters geen specialisten zijn op vlak van verslaving”, aldus Kobe Lecompte.

“Ik beweer niet dat je geen huisdokter mag raadplegen voor een alcoholprobleem, maar beperk het raadplegen tot een ondersteuning van jouw afhankelijkheid. Zij kunnen een luisterend oor zijn. Met een alcoholprobleem moet je bij een ervaringsdeskundige zijn. Zij weten als geen ander wat je meemaakt. Het zijn de personen waarbij je eindelijk eens niet hoeft te liegen. Het zijn mensen die al heel wat ervaring hebben in het nuchter zijn en dus ook heel wat tips in petto hebben. Zij weten wat jij als drinker meemaakt.”

“Net omdat zij ooit hetzelfde pad bewandeld hebben zullen ze jouw eigen verhaal met andere ogen dan die van een arts bekijken. De ervaringsdeskundigen vellen geen oordeel of beschuldigen je niet. Jij kiest waar je met hen naartoe wil. Wil je een individuele opvolging? Op wekelijkse basis of liever maandelijks? Wil je een begeleiding naar een opname? Of wil je eens rond de tafel gaan zitten met je gezin maar durf je zelf die stap niet zetten? De ervaringsdeskundigen helpen bij datgene waar jij nood aan hebt. In alle vertrouwen en in alle discretie”

Samen met enkele collega’s lanceerde ik de website www.delaatstedruppel.com , een platform waar je ervaringsdeskundigen over heel Vlaanderen en Brussel kan terugvinden. Delaatstedruppel.com is een website voor mensen met een alcoholprobleem maar ook voor hun geliefden. Ook voor hen zijn onze ervaringsdeskundigen beschikbaar. Psychologen, dokters en psychiaters zouden eigenlijk hand in hand moeten samenwerken met ervaringsdeskundigen om patiënten veel efficiënter te kunnen helpen”, besluit Kobe Lecompte.

Lees meer over