Vierde hondenlosloopzone ingehuldigd in Diest

hondenlosloop
In de Diestse deelgemeente Molenstede werd woensdag een nieuwe hondenlosloopzone ingehuldigd, meteen de vierde in de stad. Eerder kwamen er al dergelijke zones in Schaffen en Webbekom.

Aan ontmoetingscentrum ‘t Molenhuis in Molenstede krijgen viervoeters 1200 vierkante meter ter beschikking om zich ten volle uit te leven en met andere honden te spelen. Er is ook een afgesloten stukje van de weide voorzien voor puppy’s.

“De hondenlosloopzone moet een plek worden waar mens en dier elkaar ontmoeten, waar honden kwispelen en nieuwe vriendschappen ontstaan”, zegt schepen van Dierenwelzijn Pascale Vanaudenhove (Open Diest). “Ik kijk ernaar uit om de honden te zien rennen, spelen en genieten van de vrijheid.”

De hondenlosloopzone is toegankelijk voor iedereen en er gelden enkele richtlijnen. Zo blijft elk hondenbaasje verantwoordelijk voor de begeleiding van de eigen hond en voor de opruim van eventuele hondenpoep.

Het is al de vierde hondenlosloopzone in Diest. In Webbekom zijn er twee zones: in de Reustraat (achterkant Carrefour) en in het Webbekoms Broek. In Schaffen is er een hondenlosloopzone aan het Oosterlindeveld.

Op termijn wil het stadsbestuur een hondenlosloopzone in elke deelgemeente.

hondenlosloop

Lees meer over