Ex-gitarist Praga Khan krijgt twee jaar effectieve celstraf en twee jaar voorwaardelijk

14 mei 2024 | 17u16 | Gepost door redactie
Bommelding rechtbank

Ex-gitarist van Praga Khan Erhan K. (57) uit Scherpenheuvel-Zichem werd dinsdag door de Leuvense rechtbank veroordeeld tot vier jaar celstraf waarvan twee jaar met probatie-uitstel onder voorwaarden voor vijf jaar. Hij kreeg die straf voor verkrachting, opzettelijke slagen en verwondingen en de onmenselijke behandeling van een slachtoffer. Dat weet Belga.

De man zou ook meermaals fysiek en psychisch geweld gebruikt hebben tegen een ander slachtoffer. Hij zou op verschillende manieren gewelddadig zijn geweest en brak bijvoorbeeld de pink van één van de slachtoffers. Het schaamhaar en het hoofdhaar van zijn partners moest ook een bepaalde lengte hebben, wanneer dat niet naar zijn wensen was kregen de slachtoffers slagen en trapte hij hen. 

Bij één van zijn slachtoffers scheerde hij hardhandig het schaamhaar waardoor ze verwondingen opliep. Op een bepaald moment hield hij ook zijn handen voor de ogen van een persoon waardoor die met de wagen crashte. Twee slachtoffers, waarvan de feiten bewezen zijn, krijgen respectievelijk een schadevergoeding van 7310 en 3150 euro schadevergoeding. Voor twee andere aanklachten voor slagen en verwondingen werd de man vrijgesproken. Om aan zijn voorwaarden te voldoen moet Erhan K. werk hebben, het contactverbod respecteren, psychologische begeleiding volgen en moet hij zich voor zijn alcohol- en slaapmiddelenverslaving laten begeleiden.

Lees meer over