Man uit Diest berooft 74-jarige vrouw en riskeert celstraf van twintig maanden

Snelrecht toegepast voor twee stofzuigerdieven

Een 25-jarige man uit Diest staat, samen met een vriend, terecht voor het overvallen van een 74-jarige dame in het centrum van Bilzen op 5 augustus 2022. Aan de rechtbank vroeg de procureur een effectieve celstraf van twintig maanden en een boete van 800 euro voor elk van hen. Dat weet HLN.

De man uit Diest wilde, samen met een vriend, drugs kopen in Bilzen. De twee twintigers overvielen de 74-jarige vrouw in het centrum. Zij rukten haar handtas uit haar handen en zetten het op een lopen.

Een getuige slaagde erin om de handtas te heroveren en gaf die terug aan het slachtoffer. Dankzij de beelden van stadscamera’s konden de daders geïdentificeerd worden.

De twee moesten nu voor de strafrechter verschijnen maar alleen de man uit Diest daagde op, zijn kompaan zat ziek in de cel. Volgens de opgedaagde verdachte kwam het plan van zijn vriend en keerde hij samen met de getuige terug naar het slachtoffer om de handtas terug te geven.

De procureur vorderde een effectieve celstraf van twintig maanden en een boete van 800 euro voor elk. Hij verwees hierbij ook naar het feit dat de twee al een goed gevuld strafblad hebben.

De rechter oordeelt op 23 april.

Lees meer over