Man, die vorig jaar overval pleegde op warenhuis, opgepakt

Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent

De lokale recherche van de PZ Diest pakte op 19 maart een 27-jarige man op uit Diest die verdacht wordt van een overval op 5 september 2023, rond 20 uur, in de SPAR langs de Michel Theystraat in Diest.

Hij deelde aan enkele werknemers mee dat hij geld wilde en dat hij een mes op zak had. Hij opende zelf de kassa en kon daarna vluchten. In zijn vlucht bedreigde hij een werknemer met het mes, opdat deze aan de kant zou gaan. Hij kon een buit van 380 euro meenemen.  
Het gerechtelijk labo kwam dezelfde avond nog ter plaatse voor het sporenonderzoek. In zijn vlucht had de dader een fiets achtergelaten en enkele biljetten laten vallen.

De werknemers konden een beschrijving geven van de verdachte en de beschikbare camerabeelden van de feiten werden opgevraagd.  
Na onderzoek door de lokale recherche van de PZ Demerdal kwam in november 2023 een verdachte in beeld, waarop het parket van Leuven besloot om de onderzoeksrechter te vorderen.  

Na verder onderzoek kon de lokale recherche van de PZ Demerdal, onder leiding van de onderzoeksrechter te Leuven, op 19 maart een 27-jarige man uit Diest arresteren.   

Er werd een huiszoeking uitgevoerd en de verdachte werd verhoord.  Hij legde bekentenissen af en werd op 20 maart voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven, die besliste om de man aan te houden onder de modaliteit van elektronisch toezicht.  

Op 22 maart heeft de raadkamer de aanhouding van de man onder elektronisch toezicht bevestigt.  

Het onderzoek loopt nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter.  

Lees meer over