Hangbuikzwijn Leo op stap in het centrum van Schaffen

hangbuikzwijn

Vrijwilligers van Animal Rescue Service vzw moesten zondagnacht uitrukken voor een hangbuikzwijn  dat in het centrum van Schaffen rondliep. Nadat ze het dier anderhalf uur hadden achtervolgd kreeg het verhaal een verrassend einde.

De vrijwilligers werden aanvankelijk opgeroepen voor een everzwijn maar het bleek dus te gaan om een stevig hangbuikzwijn dat op wandel was in het centrum van de Dietse deelgemeente. 
“Met zijn rechtopstaande rugharen en scherpe hoektanden kon het in de donkere uren wel eens voor een everzwijn doorgaan. Gelukkig bleek onze vriend niet van kwade wil maar hem zomaar laten vangen ging hij ook niet doen”, luidt het bij de vrijwilligers.
Die liepen met zijn twee, samen met vier agenten, anderhalf uur achter het dier, verschillende pogingen om het te vangen mislukten.
“Plots wou hij de straat oversteken vanachter een struikgewas en kon één van de agenten een naderende fietser nog net op tijd waarschuwen zodat die niet omver gelopen werd. De dame kon nog net stoppen en sprak de legendarische woorden: maar Leo, wat doet gij hier mijne jong? Per toeval kwam dus de eigenares aan die snel thuis een stuk brood ging halen en Leo volgde meteen braaf als een hond naar huis terug de tuin in.”

Lees meer over