Controles in PZ Demerdal leveren vruchten af, meer dan 10.000 euro boetes voor openstaande verkeersbelastingen

De foto is louter illustratief

De agenten van PZ Demerdal konden afgelopen weekend alweer overtreders betrappen tijdens controles. Vooral bestuurders die hun gsm gebruikten achter het stuur liepen tegen de lamp maar ook heel wat bestuurders die hun verkeersbelasting niet betaalden, goed voor ruim 10.000 euro.

De acties van de politie afgelopen weekend stonden in het kader van verkeersacties, georganiseerd door Vlabel, de Vlaamse Belastingsdienst.

“Op uiteenlopende locaties van de PZ Demerdal-DSZ leidde dat duet met onze politiediensten tot het vaststellen van een reeks aan verkeersinbreuken”, luidt het.

Zo werden er negen rijbewijzen ingetrokken voor bestuurders die hun gsm gebruikten achter het stuur en waren er zes onmiddellijke inningen ingevolge een inbreuk op de technische keuring.

Een bromfietser liep dan weer tegen de arm der wet omdat zijn bromfiets opgedreven werd en er waren ook zeventien inningen voor openstaande verkeersbelastingen, goed voor een totaal van meer dan 12.000 euro.

Er was ook een inbeslagname van een voertuig omdat de eigenaar een openstaande facrtuur had van meer dan 5000 euro voor zijn verkeersbelasting.

Naast de 2800 euro boete die werd uitgeschreven voor iemand met een overlading werden er ook nog twee proces-verbalen uitgeschreven voor overtredingen met handelsplaten.

 

 

Lees meer over