Nieuw recyclagepark van Begijnendijk opent op 20 oktober

5 oktober 2021 | 16u16 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
grondplan
Op woensdag 20 oktober 2021 gaat het recyclagepark aan de Professor Scharpélaan in Begijnendijk opnieuw open. De afgelopen maanden bouwden EcoWerf en de gemeente Begijnendijk het park om tot een DifTar-gewichtspark. Het park had op 1 maart de deuren gesloten om de vernieuwingswerken mogelijk te maken.  Inwoners van Begijnendijk konden al die maanden bij naburige parken terecht. 

Dit moet je weten voor de heropening van het park. 

Infoavond op 19 oktober

Op dinsdag 19 oktober worden alle inwoners tussen 16 uur en 18 uur uur uitgenodigd op een rondleiding op het park. De rondleidingen gaan door in groep, waardoor men een mondmasker moet dragen. Afval langsbrengen kan vanaf 20 oktober.

Tarieven volgens gewicht

Op het nieuwe park zal het Diftarsysteem van toepassing zijn, waarbij er een onderscheid bestaat tussen een betalend en een niet-betalend gedeelte.De tarieven die werden vastgelegd door de gemeenteraad en van toepassing zijn sinds 1 maart 2021, blijven onveranderd. Betalen kan met Bancontact of met de DifTar-rekening. De vroegere betaalkaarten, de zogenaamde ‘stickers’ zijn niet meer geldig. Tot en met 30 juni 2022 kan men de waarde ervan op het recyclagepark laten omzetten naar een saldo op jouw DifTar-rekening.

Toegang tot 13 EcoWerf-recyclageparken

Inwoners van Begijnendijk kunnen terecht op de 13 recyclageparken van EcoWerf die met een DifTar-systeem zijn uitgerust. De dichtstbijzijnde parken zijn gelegen in Begijnendijk, Tremelo, Rotselaar en Keerbergen.

Lees meer over