Yorbe Vertessen gaat Union versterken

28 januari 2023 | 10u32 | Gepost door dvdg.media@tel…
Yorbe Vertessen
Voetbalclub Genk is gewaarschuwd, er komt Rillaars talent naar Union.

Union heeft zijn vervanger voor Dante Vanzeir zo goed als beet. Met Yorbe Vertessen en zijn club PSV is een mondeling akkoord bereikt voor een huurovergang tot eind dit seizoen. De Belgische belofteninternational hoopt bij Union op meer speelkansen, waarna PSV zijn ontwikkeling evalueert.

Union liet er geen gras over groeien om een waardige vervanger te zoeken voor Vanzeir, die na medische testen deze week zijn transfer naar het Amerikaanse New York Red Bulls kan afronden. Union zocht en vond eenzelfde profiel in de 22-jarige Vertessen. Ook hij is snel en zoekt graag de ruimte op de flanken op, maar kan ook achter of in de spits uit de voeten. Of hij even makkelijk scoort als Vanzeir zal nog moeten blijken.

Bij PSV gold Vertessen als een van de grote talenten uit de jeugdopleiding. De Nederlandse club plukte hem bij Westerlo op zijn negen jaar weg. Twee seizoenen geleden debuteerde Vertessen in de hoofdmacht, maar een echte doorbraak bleef uit, mede door wat blessureleed. In de beperkte speeltijd pikte hij wel zijn goaltjes mee. Dit seizoen trof hij twee keer raak in de Europa League tegen Zürich.

Union kon zich vinden in de voorgestelde huurconstructie van een half jaar, waarna PSV de ontwikkeling van Vertessen in België wil evalueren. De speler zelf hoopt in België een titularisplek bij Union af te dwingen en zich aan de top van de stand met belangrijke goals te kunnen onderscheiden.

"Prima stap yorbe, we kijken er volop naar uit", zegt Jan Mues van RWL.

Lees meer over