Studenten krijgen kijkje achter de schermen van LoForLife festival

DIA

De leerlingen van het vijfde jaar Podiumtechnieken van het Damiaaninstituut kregen vrijdag een kijkje achter de schermen van het LoForLife festival dat dit weekend werd georganiseerd in Scherpenheuvel-Zichem. Dat hadden ze te danken aan hun leerkracht David Coremans die er verantwoordelijk was voor het licht en het geluid.

Tijdens de rondleiding kregen de leerlingen deskundige en uitgebreide uitleg over de verschillende aspecten van de podiumtechniek tijdens festivals. Ze leerden over geluids- en lichttechniek, rigging en podiumopstellingen en konden enkele geavanceerde apparatuur en technologieën in actie zien.

“Teamwerk en precisie zijn zeer belangrijk in deze branche”, zegt Coremans die sinds dit schooljaar les geeft aan het Damiaaninstituut.

“De leerlingen waren zichtbaar geïnspireerd door de ervaring. Dit bezoek bood hen niet alleen waardevolle inzichten in podiumtechniek maar ook de motivatie om hun eigen loopbaan in dit creatieve vakgebied na te streven. Dergelijke praktische leerervaringen zijn immers van belang om de horizon van leerlingen te verbreden en hen kennis te laten maken met de grootschalige evenemententechniek”, aldus de school die één van de zeven scholen is in Vlaanderen die dergelijke opleiding aanbiedt

DIA
DIA

Lees meer over