Cliënten Apojo uit Aarschot gaan vissen dankzij visclub De Demerlijnvissers

Apojo Aarschot

Tien bewoners met een verstandelijke en/of fysieke beperking beleefden een unieke namiddag op recreatiedomein Schoonhoven in Aarschot.

Woensdag organiseerde visclub De Demerlijnvissers voor de derde keer de jaarlijkse buddydag voor cliënten van Apojo vzw op het recreatiedomein. De leden van de visclub zorgden voor alle benodigde materialen en begeleiding, zodat de cliënten van Apojo op een ontspannen manier konden kennismaken met de hengelsport. "We zijn enorm dankbaar voor de fijne samenwerking met de visclub", zegt Nils Plantefeve-Castryck, medewerker bij Apojo. "Dankzij hun engagement kunnen onze cliënten een unieke ervaring beleven die ze anders nooit zouden meemaken." 

Apojo vzw is een voorziening voor volwassenen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. De organisatie biedt ondersteuning, begeleiding en dagbesteding aan mensen (cliënten) met een beperking, zodat ze zo optimaal mogelijk kunnen participeren in de samenleving.

De buddydag vindt plaats op domein Schoonhoven, dat vorig jaar door de stad Aarschot werd aangekocht om het opnieuw toegankelijk te maken voor het grote publiek. Hiervoor zijn er grote werken in uitvoering. "We zijn erg enthousiast dat onze cliënten de kans krijgen om te genieten van dit prachtige domein", aldus Ann-Eline Van Rompuy, communicatieverantwoordelijke van Apojo. "Het is een mooie gelegenheid om hen te laten ontspannen en te socialiseren in de natuur. De buddydag is een waardevolle activiteit voor de cliënten van Apojo. Ze leren nieuwe vaardigheden, maken nieuwe vrienden en genieten van een dag vol plezier en avontuur. De samenwerking tussen Apojo en de visclub De Demerlijnvissers is een mooi voorbeeld van hoe inclusie in de praktijk kan worden gebracht.”

Visclub De Demerlijnvissers is een vereniging van sportvissers in Aarschot. De club zet zich in voor de promotie van de hengelsport en organiseert regelmatig activiteiten voor haar leden en andere geïnteresseerden. Trotse voorzitter van de Hengelsportfederatie Vlaams-Brabant, Daniël Cypers, was eveneens aanwezig op het evenement. Hij verklaart dat er twee vijvers van het domein, eigendom van de stad Aarschot, in een samenwerkingsovereenkomst worden beheerd door de federatie en dat soortgelijke evenementen altijd op de steun van de Hengelsportfederatie kunnen rekenen.

Apojo Bram

Bram is alvast fier op zijn vangst.

Demerlijnvissers

Voorzitter Cypers (links op de foto) met enkele leden van de Demerlijnvissers.