Oude klasgenoten en papa zien hoe Gustaph 7de wordt op het Eurosongfestival

Ben Segers

Het mocht niet zijn voor onze regiogenoot Gustaph. Ondanks een sterke prestatie eindigde hij 7de in de liedjeswedstrijd. Loreen won met het nummer Tattoo voor Zweden en haalde daarmee haar 2de overwinning binnen op het festival. Alleen Johnny Logan deed haar dat voor. In het Aarschotse Gelrode, waar de zanger destijds school liep en opgroeide, werd naar zijn optreden gekeken op groot scherm. Onder de aanwezigen oude klasgenoten, leerkrachten en anderen waaronder Gustaphs vader. 

Gustaph kreeg van de vakjury meerdere keren punten en mocht zelfs 3 keer rekenen op de volle 12 punten, met name van Georgië; Griekenland en Australië. 

Zweden daarentegen kreeg heel wat meer punten en stond op de eerste plaats na de bekendmaking van de punten van de vakjury maar dan moest het oordeel van het publiek er nog worden bijgeteld. Van hen kreeg Gustaph er nog 55 punten bij waardoor hij eindigde met een eindscore van 182 punten, dat bleek uiteindelijk voldoende voor een 7de plaats. 

De strijd voor de titel werd nog spannend toen het publiek Finland naar de 1ste plaats bracht, tot dan hadden Israël en Italië meermaals over mekaar gesprongen voor de 2de en 3de plaats.

Uiteindelijk volgde het publiek het oordeel van de vakjury en kreeg Zweden er 243 punten bij waardoor Loreen voor de 2de keer het festival won. 

Lees meer over