Eindelijk afwerking fietspad, maar dan verknoeid door sabotage

Bandenspoor in pas gegoten fietspad
Het fietspad van de Gijmelsesteenweg werd eindelijk aangelegd, maar de vreugde bij de aanwonenden is van korte duur door een saboterende fietser.

Het zit de bewoners van de Gijmelsesteenweg van de kruising met de Oude Mechelsebaan tot aan de Vlaminckstraat niet mee dit jaar. Het fietspad geraakte maar niet aangelegd. Naar verluidt kwam de aannemer voor het gieten van de beton voor het fietspad de afspraken niet na en werd na veel klachten en ongenoegen in extremis een andere aannemer en leverancier gezocht en gevonden.

"Eindelijk kunnen we terug veilig op en af onze inritten", dachten vele bewoners. Maar dat was buiten een snoodaard gerekend, die een straffe toer uithaalde met een 47 meter lange rit door de pas gegoten beton. "Je moet dat maar kunnen zo ver door de beton rijden. Dat kan niet anders dan sabotage geweest zijn en dat is heel erg jammer en vooral vervelend voor deze bewoners die al zo lang zitten te wachten op een veilige straat en toegang tot hun huis en erf", zegt schepen van Openbare Werken Gerry Vranken (Open VLD)."Het is echt laf om zoiets te doen. Nu moet dat stuk weer uitgefreesd worden en hergoten, want dat kan  je niet zomaar opvullen. Het zo laten zou enkel maar leiden tot ongelukken. Dat die persoon daar niet heeft bij stilgestaan zegt veel over diens intellect."

De stad heeft alvast PV laten opmaken en doet een oproep naar getuigenissen. Terwijl wordt er haast gemaakt om het fietspad zo snel als mogelijk terug in orde te maken.

Lees meer over