Verkeersmaatregelen naar aanleiding van Carnavalstoet en -kermis Tienen

carnavalskermis
Naar aanleiding van de carnavalstoet en bijhorende kermis zullen een aantal straten parkeervrij gemaakt worden. Ook voor de kermis zullen de dinsdag-en vrijdagmarkt worden verplaatst. 

Op zaterdag 10 februari trekt de jaarlijkse carnavalstoet door Tienen en dit van 14.30 uur tot 18.30 uur. Het volledige parcours zal parkeervrij worden gemaakt vanaf 11.00 uur en verkeersvrij vanaf 12 uur tot einde van de stoet. Die dag is er van 10 uur tot 18.00 uur extra gratis parkeergelegenheid op de speelplaats van VIA-Sint-Jozef in de Waaibergstraat.

Het parcours begint in de Leuvenselaan en volgt dan volgende straten - Leuvensestraat - Grote Markt - Gilainstraat - Kalkmarkt - Nieuwstraat - Hennemarkt - Beaduinstraat - Kapucijnenplein - Kapelstraat - O.L.V.-Broedersstraat - Nieuwstraat - Kalkmarkt - Gilainstraat - Grote Markt - Leuvensestraat - Leuvenselaan

Markten verplaatst naar Sint-Jorisplein

Naar aanleiding van de carnavalkermis die duurt van zaterdag 10 februari tot en met zondag 18 februari, zullen ook de dinsdag- en vrijdagmarkt van vrijdag 9 februari tot en met vrijdag 16 februari worden verplaatst naar het sint-Jorisplein.

Op maandag 12 februari is er van 16 tot 17 uur een prikkelarm moment. Op woensdag 14 februari is het Valentijn en wordt er een Valentijnsverrassing op de kermis voorzien. Vrijdag 16 februari is het Kids Day en zal er kinderanimatie zijn van 15 tot 18 uur.

Lees meer over