Sweet City Festival op zelfde datum als kermis in Tienen: "Missen is menselijk"

carnavalskermis Tienen

"Missen is menselijk." Zo omschrijft Wim Bergé (CD&V) het voorval waarbij het evenement en de jaarlijkse junikermis op het zelfde moment op dezelfde plaats zijn geboekt, namelijk eind juni op de Grote Markt van Tienen.

Het punt kwam op de gemeenteraad van donderdag 29 februari voor en werd aangehaald door Bart Thomas (Vooruit Tienen). Schepen van Vrije Tijd Wim Bergé (CD&V) antwoordde hierop: "Inderdaad, op 9 januari werd dit op de agenda gezet en werd bevestigd door de teamprogrammatie. Maar er is natuurlijk een probleem met deze twee topactiviteiten, elk met een specifiek publiek op dezelfde plaats en dezelfde datum. Er is zowel contact geweest met zowel Sweet City Festival als de Kermisbond. Beiden geven te kennen dat ze zowel de data als de locatie niet wensen te wijzigen. Juridisch gezien heeft het kermisreglement de overhand op een collegebeslissing. Hierdoor zal de kermis doorgaan op de voorgestelde datum op de grote markt. Met de organisatoren van het Sweet City Festival zijn we reeds in communicatie om alternatieven voor te stellen", aldus Wim Bergé.

De organisatoren van het Sweet City Festival willen voorlopig nog geen commentaar geven en zeggen in overleg te zijn met de stad.

Lees meer over