Steekpartij met gewonden in Tienen

De hulpdiensten kwamen er ter plaatse

Op vrijdag 15 maart werden de hulpdiensten gecontacteerd betreffende een vechtpartij in Tienen. Er werden twee slachtoffers aangetroffen met steekwonden.

“De hulpdiensten werden rond 20.25 uur gecontacteerd vanwege een voorval in de Vierde Lansierslaan. Ter plaatse trof de politie een grote hoeveelheid bloed aan. Even later kwamen er ook twee getuigen die aanwezig waren bij de feiten, maar niet betrokken waren. Ook twee slachtoffers werden in de buurt aangetroffen, het gaat om twee mannen van 19 jaar uit Linter en Tienen", zo laat het parket van Leuven weten.

"Beiden vertoonden steekwonden en werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Zij zijn niet in levensgevaar. De verdachte kon worden geïdentificeerd en even later ook worden gearresteerd. Het gaat om een 19-jarige man uit Linter. Het parket werd gecontacteerd en gaf opdracht tot afstapping door het gerechtelijk labo met oog op het vrijwaren van de sporen op de plaats van de feiten. Ook een wetsarts werd aangesteld. De verdachte wordt vandaag verhoord”, aldus nog het parket van Leuven. Het is al de tweede keer deze week dat het parket in Tienen moet langskomen. 

Update: 

De onderzoeksrechter werd gevorderd voor poging doodslag. De feiten worden onder leiding van de onderzoeksrechter verder onderzocht in een gerechtelijk onderzoek door de recherche van de lokale politie van Getevallei. De onderzoeksrechter zal oordelen over de handhaving van de arrestatie van de verdachte.

Lees meer over