Schepen Wim Bergé stapt niet in het verhaal van nieuwe partij Team Tienen: "Trop is te veel en te veel is trop"

Bergé

Tiense cd&v schepen van Vrije Tijd Wim Bergé stapt niet over naar de nieuwe partij Team Tienen, een fusie van cd&v en Tienen Vooruit. ‘Het ontbreekt aan een duidelijke visie en een inhoudelijk project voor Tienen.”

Bergé vindt net die punten essentiële voorwaarden om aan politiek te doen en “te kunnen bouwen aan een warm en welvarend Tienen.”

De schepen stoort zich ook aan het feit dat hij, naar eigen zeggen, niet betrokken werd bij de oprichting van de nieuwe partij. ‘Dat leidde tot een vertrouwensbreuk en tot mijn beslissing om niet over te stappen naar Team Tienen. Het meest essentiële aan een partij is de inhoud en de visie. Als ik daarover niet mag meepraten en denken, houdt het op voor mij.”

Bergé zegt aan politiek te doen om dingen ten goede te kunnen veranderen vanuit een maatschappelijke overtuiging en denkt er niet aan om naar een andere partij over te stappen. “Ik neem zeker geen lidkaart bij een andere partij maar ik wil de komende weken wel luisteren naar mensen in de stad en op basis daarvan zie ik wel wat volgt. Hoe dan ook blijf ik christendemocraat in hart en nieren, volgend jaar zit ik 32 jaar in de politiek en ik heb in al die jaren veel kunnen doen. Ik zal me, zoals ik altijd deed, blijven inzetten voor de gemeenschap. Mijn engagement en gedrevenheid voor Tienen zal dus niet veranderen. Ik koester ook geen wrok maar trop is te veel en te veel is trop, dat wist Paul Vanden Boeynants destijds ook al. Ik voelde mij gewoon niet meer goed bij de gang van zaken”, besluit Bergé die niet uit de partij stapt en zijn ambt in het college en de gemeenteraad verder zal blijven uitoefenen.

Lees meer over