"Onaanvaardbaar" noemt Tiense burgemeester regel dat hulpdiensten ook 's nachts sirenes heel de tijd moeten laten loeien

Partyka

Katrien Partyka (Team Tienen) is niet te spreken over het feit dat de hulpdiensten voortaan ook hun sirenes, gedurende heel de interventie, moeten laten loeien wanneer ze ’s nachts uitrijden. “Dit is een aanslag op de nachtrust van onze inwoners”, zegt de Tiense burgemeester hierover op haar website.

De nieuwe regel gaat in op 1 februari en geldt voor alle hulpdiensten die tijdens een interventie de verkeersregels niet kunnen volgen.

“Momenteel is het zo dat de hulpdiensten enkel hun sirenes moeten laten loeien als ze de regels overtreden, bijvoorbeeld tijdens het oversteken van een kruispunt bij rood licht. Als ze ook ’s nachts hun sirenes moeten opzetten gedurende de gehele interventie, vormt dit een aanslag op de nachtrust van onze inwoners”, schrijft Partyka op haar website.

Op haar site verwijst de Tiense burgemeester ook naar feit dat verschillende hulpdiensten al lieten verstaan geen voorstander te zijn van de nieuwe regelgeving, temeer omdat het, volgens hen,  niet bij alle interventies aangewezen is, zoals bij een inbraak. “We hebben in Tienen een politiecommissariaat, ziekenhuis en brandweerkazerne die uitstekend werk leveren. Deze maatregel zal niet bijdragen tot een hogere veiligheid tijdens interventies. Bovendien merken we niet dat er ’s nachts vaker ongevallen zouden gebeuren met prioritaire voertuigen.”

Lees meer over