Keur aan kerstconcerten

8 december 2022 | 15u01 | Gepost door rik.poulman@te…
kerstconcerten

De eerstkomende dagen kan je in Tienen enkele kerstconcerten bijwonen. Keuze genoeg naar ieders smaak.

In het kader van Wintermagie 2022 organiseert Klassiek in de Kapel haar eerste kerstconcert met het Hildebrandt Consort op vrijdag 16 december om 20 uur in de O.L.V.-ten Poelkerk. Hildebrandt Consort concerteerden al op de internationale podia en vertolken met hun programma’s en eigen transcripties, gestoeld op de muzikale taal en het vakmanschap van de oorspronkelijke componist, een hoogst persoonlijk verhaal. Tijdens dit kerstconcert dompelt dit gezelschap de kerk onder in de magische sfeer van Kerstmis met muziek uit de 17de en vroege 18de eeuw die speciaal geschreven werd om de kerstvieringen tijdens de donkerste dagen van het jaar op te luisteren. Tickets kosten € 20, te bestellen via www.klassiekindekapel.be.

De Hagelandse Blaaskapel Oplinter, Accordeona en Toneelkring Idee '80 brengen een kerstconcert met als thema 'Wannes Raps' van Ernst Claes op zondag 18 december van 15 tot 17 uur in de Sint-Germanuskerk. De toegang is gratis, maar je kan financieel wel steunen op rekening BE98 0682 2729 7093. Te opbrengst is integraal bestemd voor Mensen in Nood.

Hoe kan je beter in kerststemming geraken dan met samen kerstliedjes te zingen en te luisteren naar authentieke kerstverhalen uit je eigen stad. Die kans krijg je in de kerk van O.L.Vrouw-ten-Poel op zondag 18 december om 16.30 uur. Het CBM ad lactum-koor zorgt voor de zang, met begeleiding van organist Bruno Bruyninckx. Maar ook jij mag je stembanden gebruiken voor de samenzang. Twee klasse vertellers brengen tussendoor winterse kerstvertellingen van de hand van ere stadsdichter Gui NIjs. De voorbije jaren noteerde Gui een kerstvertelling in de stad en die verhalen bundelde hij in een boek “Er is een kindeke…”, te koop bij het concert en vanaf dan ook bij Plato en de streekwinkel. Info: gui.nijs@telenet.be.

Muzikaal word je dit weekend verwend tijdens het klank- en lichtspel “Een magische droom” dat 8 keer wordt opgevoerd, een creatie speciaal gemaakt voor Tienen. Met behulp van 3D effecten wordt de kerk op de Grote Markt volledig getransformeerd en op een verrassende wijze verlicht. Het wordt een totaalspektakel met dansers en acteurs uit Tienen, waarin je ook de buitengewone geschiedenis van de stad zal ontdekken.

Wintermagie
Wintermagie

Lees meer over